Kleding

Kleding

In Rishikesh, aan de voet van de Himalaya, kan het afkoelen tot rond het vriespunt. Niet alle kinderen hebben echter warme kleding, en ook komt het regelmatig voor dat hun ouders geen geld hebben voor schoenen. Sommige kinderen blijven in de wintermaanden vaak thuis, omdat ze geen kleding hebben om zich warm te houden. Wat het nog lastiger maakt, is dat er in de koude winters steeds vaker regen valt door de klimaatverandering.

In Haridwar, zo’n 20 kilometer van Rishikesh af, ligt de Bhagirathi Saraswati Shishu Mandir. Een jongensweeshuis waar jongens tussen de vier en de zestien jaar wonen. Ze komen uit alle windstreken van India. In 2000 startte dit weeshuis met vijftien jongens en nu wonen er ongeveer zeventig. We hebben hier schoenen en sokken gedoneerd.

Bij de Gurukulam in Rishikesh hebben we 200 truien gedoneerd. Normaal gesproken betalen ouders deze zelf, maar het is helaas duidelijk zichtbaar dat dit niet voor iedere ouder mogelijk is. Het hoofd van de school zal de truien geven aan de kinderen die ze het hardst nodig hebben.

weesjongens krijgen een doos met kleding