Gezondheidszorg

Gezondheidszorg

Ook gezondheidszorg is voor veel arme gezinnen niet vanzelfsprekend.

Bouw Therapy Hall

Dankzij onze donatie begin 2022 kan de non-profit trust Vishwa Samrudhi Seva Samastha (VSSS) een Therapy Hall afmaken. Deze grote behandelruimte maakt onderdeel uit van het Vishwa Joy Therapy and Wellness Centre, een ayurvedische kliniek nabij Tumkur in Zuid-India. Arme kinderen en ouderen krijgen de behandelingen gratis aangeboden wanneer zij deze niet kunnen betalen.

inwijding therapy hall

Op 3 mei ’22, amper drie maanden na onze donatie, werd het gebouw ingewijd, waarbij gedurende de hele dag allerlei rituelen en offerandes plaatsvonden. Vanaf 10 mei kunnen hier zo’n veertig tot vijftig mensen gaan verblijven voor medische behandelingen.

Elke dag hebben vijftien tot twintig mensen gewerkt aan de bouw van de Therapy Hall. Deze werkmannen krijgen twee keer per dag een maaltijd aangeboden. De ingrediënten hiervoor worden geschonken door Indiase mensen die de VSSS een warm hart toedragen.

Therapy Hall in wording

Gedenkwaardige momenten

Het plaatsen van het voordeurframe van de Therapy Hall zorgde voor een prachtig ritueel: om deze deur te heiligen vond een offerande plaats, zodat eenieder die voet zal zetten over de drempel de positieve energie mag voelen.
Een ander gedenkwaardig moment deed zich afgelopen april voor in Nederland: op de 80e verjaardag van onze voorzitter mevrouw Blom onthulde VSSS-voorzitter meneer Murali Mohan de naam van de Therapy Hall: Sarasvati Mataji Guruma Kutir: dit om mevrouw Blom te eren en de donateurs van de stichting te bedanken en te herinneren.
Wij zijn dankbaar dat wij wat steentjes hebben kunnen bijdragen aan dit mooie project en gaan overleggen welke hulp daar nog meer nodig is.

heiligen ingang therapy hall

Mobiele hulppost

Veel kwetsbare kinderen en ouderen die op afgelegen plekken wonen, hebben beperkte toegang tot medische voorzieningen. En meestal hebben zij onvoldoende mogelijkheden en middelen om naar de dichtstbijzijnde plek te gaan voor behandeling en medicijnen. Met donaties die de stichting heeft ontvangen, is eind 2021 een mobiele hulppost gekocht waar deze mensen medische en tandheelkundige hulp kunnen ontvangen tijdens ‘free health clinics’. De bus rijdt uit in Rishikesh en omgeving (Noord-India).