De oprichtster van de stichting, mevrouw H.P. Blom, reist al vele jaren naar en door India. In 2016, tijdens haar verblijf in de stad Rishikesh, gelegen aan de voet van de Himalaya, werd zij getroffen door de vele kinderen die daar in armoede leven. Dit wakkerde haar altijd al sluimerende verlangen aan om zich in te zetten voor de kansarmen van deze wereld. Direct na thuiskomst voegde zij de daad bij het woord en richtte de stichting Sarasvati Mataji op.
Bij een volgend bezoek aan India vielen mevrouw Blom de minder zelfredzame ouderen op, die niet als vanzelfsprekend een familie hebben die voor hen zorgt of toegang hebben tot medische voorzieningen. Ook het lot van ouderen en kinderen in (Oost-)Europa trok zij zich aan. Zo volgden uitbreidingen van de doelstelling.

Haar hart gaat eveneens uit naar de bevolking van Oekraïne en naar al die mensen die hun land moesten ontvluchten. Zij weet als oorlogskind, geboren in 1942 in Rotterdam, de meest verwoeste stad van Nederland, hoe een oorlog onder je huid kan gaan zitten.
In het voorjaar van 2022 heeft mevrouw Blom haar taken als voorzitter van het bestuur neergelegd, wel blijft ze verbonden aan Sarasvati Mataji als adviseur en drijvende kracht.
In het dagelijks leven is zij spiritueel leraar. Zij studeerde 15 jaar Toegepaste Wijsbegeerte. Daarna volgde zij gedurende 20 jaar de studie Ayurvedische geneeskunst en de filosofie van Ayurveda.

Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten van de Stichting? Dan kunt u zich inschrijven voor de nieuwsbrief.

Translate »